Ayvalık'ın ‘OSB' Projesi

Ayvalık

Ayvalık`a, Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor.

Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesinde "Ayvalık Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" kuruluyor. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Ayvalık Belediye sınırları içerisinde ÇED raporu alacak 1 metrekare bir arazimiz bile yok” dedi.

Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesinde 561 bin metrekarelik alanda "Ayvalık Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" (OSB)kuruluyor.

OSB 4 BİN KİŞİYE İŞ OLANAĞI SAĞLAYACAK

Ayvalık Ticaret Odası (ATO) toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Ayvalık ve Edremit Körfezi`nin yatırımcıları ile iş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği "Ayvalık Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" (OSB) toplantısında ilk etapta 2 bin 500 gencin iş sahibi olacağı ve 10 sene sonra da 4 bin kişiye iş olanağı sağlayacağı bilgisi verildi.

AYVALIK GEÇMİŞTE SANAYİ MERKEZİYDİ                                             Ayvalık`ın tarihine baktığınızda Ayvalık geçmişte Türkiye`nin çok önemli bir sanayi merkezi olduğunu,  Zeytinyağı sabunu üretimi, makine, tornacılık, tesviye, soğuk demircilik gibi Türkiye`ye 1960`lar ile 1970`lere kadar olan dönemde hakikaten Türkiye sanayisinde ismi olan bir yer olduğunu açıklayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Bölgemizde tarıma dönük sanayi tesisleri yok. Altınova`da 20 bin dönüm sulanabilir bir arazi olmasına rağmen, 2 milyon zeytin ağacımız ve köylerde de bin dönümün üzerinde  yine tarım arazisi olmasına rağmen bir gelir sağlayamıyoruz” dedi.

ÇED RAPORU ALACAK 1 METREKARE ARAZİMİZ YOK!

“Ayvalık Belediye sınırları içerisinde ÇED raporu alacak 1 metrekare bir arazimiz bile yok” diye sorunları dile getiren Başkan Rahmi Gençer, “Dünyada insanların iki şeye olan ihtiyaçları bitmiyor. Biri gıda, ikincisi enerjidir. Bu gün bir yatırımcı gelse, Ayvalık`ta tarım ürünlerini paketleyip endüstriyel hale getirmeye kalksa, bin metrekarelik bir yer gösteremiyoruz. Ancak tarımsal depo türlerinde yapılarla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ve hepsi başarısız oluyor, sonucu alınamıyor” diye sorunlarını sıraladı.

AYVALIK OSB’DE 40 TESİS KURULABİLİR                                

“Avrupa’nın en büyük konteynır limanı yaklaşık 45 kilometre ileride Çandarlı’da yapılıyor. Liman 2017 yılında teslim edilmek üzere büyük bir çalışma içine girdi. Ayvalık’ın İzmir’e, Çandarlı’ya yakınlığı bizim için çok önemli. Ayvalık Organize Sanayi Bölgesinin yüzde 40’ını yola ve yeşil alana terk ettiğimiz zaman hesap yaptığımızda 5 ve 10 dönümlük parsellerde yaklaşık 40 tesis kurulabiliyor. Eğer kararlarımızı hızlı hızlı verirsek inşaatın başlaması 1 buçuk yıl sürüyor. İlk fabrika temeli 1 buçuk yıl sonra atılır” ifadelerini kullandı.                                                     Ayvalık`ın Altınova Mahallesinde kurulmak istenen "Ayvalık Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" bilgilendirme                     toplantısında yatırımcı firmalar adına Fehmi Güney, Balıkesir Bilim Sanayi İl Müdür yardımcısı Mesut Kökden katılımcıları bilgilendirdi.

ENVER DOLGUN

 



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı